Predivna i s ožiljcima

predivna

Djevojci koja stoji pred zrcalom kritizirajući svaki centimetar svog tijela, ti si predivna. Dragocjena si. Takva kakva jesi.
Djevojci koja misli da treba izgubiti 7 kilograma da bi je muškarac ikad volio, ti si predivna. Dragocjena si. Takva kakva jesi.
Djevojci koja ne može zadržati večeru u sebi jer broj kalorija obuzima svaku njenu misao, ti si predivna. Dragocjena si. Takva kakva jesi.
Djevojci koja se izgladnjuje cijeli dan i prejeda tijekom noći, ti si predivna. Dragocjena si. Takva kakva jesi.
Djevojci koja vježba tri sata dnevno zbog toga što želi smršaviti, ti si predivna.

Dragocjena si

Takva kakva jesi.
Djevojci koja plače na hladnim i tvrdim pločicama poda kupaonice, s krvavom britvom u ruci, ti si predivna. Dragocjena si. Takva kakva jesi.
Djevojci koja nosi košulju dugih rukava sredinom srpnja da sakrije sve svoje ožiljke, ti si predivna. Dragocjena si. Takva kakva jesi.
Djevojci koja guta tablete samo zbog toga da se na kratko osjeća normalno, ti si predivna. Takva kakva jesi.
Djevojci koja ostaje cijeli dan u krevetu plačući, jer je previše depresivna da ustane na nastavu, ti si predivna. Dragocjena si. Takva kakva jesi.
Djevojci koja misli da mora neprestano davati svoje tijelo muškarcima da bi bila primijećena, ti si predivna. Dragocjena si. Takva kakva jesi.
Djevojci koja otkriva tijelo svima, a sve što želi je da bude zapažena zbog ljepote svojeg srca,
ti si predivna. Dragocjena si. Takva kakva jesi.

Ti si predivna

Djevojci koja žudi za fizičkim dodirom i čezne za pažnjom i naklonošću, ti si predivna. Dragocjena si. Takva kakva jesi.
Djevojci koja pije više alkohola nego vode da utopi svoje misli i osjećaje, ti si predivna. Dragocjena si. Takva kakva jesi.
Djevojci koja gleda kako se onaj kojeg voli zaljubio u neku drugu, ti si predivna. Dragocjena si. Takva kakva jesi.
Djevojci kojoj majka kaže da nije dovoljna, ti si predivna. Dragocjena si. Takva kakva jesi.
Djevojci koju otac tuče, ti si predivna. Dragocjena si. Takva kakva jesi.
Djevojci koja se zaključava svoju sobu kad se njen otac opija, ti si predivna. Dragocjena si. Takva kakva jesi.
Djevojci koja ne želi kući navečer, jer se njeni  roditelji uvijek svađaju, ti si predivna. Dragocjena si. Takva kakva jesi.
Djevojci koja se osjeća beznadno i osamljeno, ti si predivna. Dragocjena si. Takva kakva jesi.
Djevojci koja ne želi više živjeti, ti si predivna. Dragocjena si. Takva kakva jesi.

Predrage, zapamtite zauvijek da je povrijeđeno i slomljeno srce zapravo tako prekrasno zbog toga što pokazuje nježnost ljudskog duha. Ne putujte kroz život misleći da morate biti savršene da biste bile dovoljne za nekoga. Istina je, svi smo slomljeni.


Maura Preszler – Made in His image

Prevela: Slavica Zubčić Krišto

Foto: Josip Ninković

Avatar
Žena Vrsna

Žena vrsna vrijedi više nego biserje. Srce njena muža bez straha se može u nju pouzdati, ona mu uvijek čini dobro. Vješto i neumorno radi na njivi Gospodnjoj, tražeći i vršeći volju Božju. U njoj nema straha, osim straha Božjega pa se smije svakom novom danu uživajući u plodovima svojih djela.